Zadzwoń do nas: 22 750 85 14

PRZEPISY

kulki To-Fu duszone w sosie sojowym

Składniki:
To-Fu białe 300g
mąka pszenna 100g
mąka ziemniaczana 20g
białko z 2 jajek
cebula 20g
por
olej roślinny

Przyprawy:
jasny sos sojowy 15ml
sól
pieprz
anyż
imbir

Przygotowanie farszu:
1. pokruszyć To-Fu,
2. pokroić pora, cebulę i imbir na drobne kawałeczki,
3. zmieszać z mąką pszenną, mąką ziemniaczaną, białkiem jajek, cebulą, solą i pieprzem dodając tyle wody, by farsz dobrze się kleił,
4. uformować kulki.

Gotowanie:
1. rozgrzać olej do temperatury 150°C i smażyć kulki do uzyskania złocistego koloru, wyjąć,
2. na patelnię wlać 10ml oleju roślinnego i rozgrzać,
3. wrzucić pora oraz imbir i smażyć 10 sekund,
4. wlać bulion lub wodę (300ml) i dodać resztę przypraw,
5. do powstałego sosu wrzucić podsmażone kulki i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 30 min.,
6. zagęścić mąką ziemniaczaną,
7. wyłożyć na talerz.

Smacznego!

Zapraszamy do e-sklepu Przejdź

Kontakt

Kuropatwy 23a, Mysiadło
05-500 Piaseczno, Poland
NIP: 1231100937

tel./fax

+48 22 750 85 14

e-mail

biuro@solidafood.com.pl

 

                      

                                     

 

Solida Food Sp. z o. o.
Projekt i wykonanie: Media ISQ Profesjonalne strony internetowe
× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.