Zadzwoń do nas: 22 750 85 14

PRZEPISY

To-Fu smażone

Składniki:
To-Fu białe 300g

Przyprawy:
mielone chilli
sól
pieprz zwykły lub sychuański

Przygotowanie:
To-Fu pokroić w duże kwadratowe kawałki.

Smażenie:
Rozgrzać olej do 120°C i smażyć pokrojone To-Fu do uzyskania złocistego koloru.

Serwowanie:
W miseczce wymieszać przygotowane przyprawy i posypać nimi wysmażone To-Fu.

Uwagi:
1. temperatura oleju nie może być za wysoka, aby To-Fu usmażyło się również w środku,
2. w ten sposób usmażone To-Fu nadaje się do bezpośredniego spożycia lub do gotowania w różnych sosach jako składnik dań gorących (również zup, np. zupa z makaronem sojowym).

Smacznego!

Zapraszamy do e-sklepu Przejdź

Kontakt

Kuropatwy 23a, Mysiadło
05-500 Piaseczno, Poland
NIP: 1231100937

tel./fax

+48 22 750 85 14

e-mail

biuro@solidafood.com.pl

 

Solida Food Sp. z o. o.
Projekt i wykonanie: Media ISQ Profesjonalne strony internetowe
× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.