Zadzwoń do nas: 22 750 85 14

PRZEPISY

To-Fu w karmelu

Składniki:
To-Fu białe 300g
mąka pszenna 50g
mąka ziemniaczana 10g
olej roślinny

Przyprawy:
cukier 20g
sól 5g

Przygotowanie:
1. To-Fu pokroić na kawałeczki,
2. ciasto: do mąki pszennej i ziemniaczanej wlać trochę zimnej wody, dodać sól i wymieszać do uzyskania płynnej konsystencji.

Gotowanie:
1. smażenie To-Fu: rozgrzać olej do temperatury 150°C, następnie kawałki To-Fu maczać w cieście i smażyć do uzyskania złocistego koloru, wyjąć,
2. do Woka wlać 5ml oleju roślinnego, wsypać cukier i ciągle mieszać aż do całkowitego roztopienia się,
3. wrzucić wcześniej usmażone To-Fu, energicznie przemieszać i wyjąć na talerz.

Smacznego!

Zapraszamy do e-sklepu Przejdź

Kontakt

Kuropatwy 23a, Mysiadło
05-500 Piaseczno, Poland
NIP: 1231100937

tel./fax

+48 22 750 85 14

e-mail

biuro@solidafood.com.pl

 

Solida Food Sp. z o. o.
Projekt i wykonanie: Media ISQ Profesjonalne strony internetowe
× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.