Zadzwoń do nas: 22 750 85 14

PRZEPISY

To-Fu z sosem imbirowo-czosnkowym


Sałatka ta pochodzi z regionu Guangdong. Kuchnia kantońska charakteryzuje się naturalnym smakiem potraw. Mieszkańcy tego regionu bardzo lubią smak owoców morza. To-Fu w sosie imbirowo-czosnkowym jest ich ulubioną przystawką serwowaną przy różnych okazjach.

Składniki:
To-Fu naturalne 300g
por 50g

Przyprawy:
cukier 20g
sól 5g
sos sojowy jasny 30ml
olej roślinny 30ml
olej sezamowy 3ml
świeży imbir 10g
por 10g
czosnek 10g

Przygotowanie:
1. To-Fu (całą kostkę) gotujemy 5 min. w wodzie, wyjmujemy i kroimy jak na zdjęciu,
2. imbir, pora i czosnek kroimy na drobne kawałeczki.

Przygotowanie sosu:
Patelnię stawiamy na małym gazie, wlewamy olej roślinny i podgrzewamy do 120ºC, wrzucamy imbir na ok. 15 sekund, potem pory na ok. 10 sekund, następnie po kolei: jasny sos sojowy, woda 30ml, cukier, sól, i dobrze mieszamy. Wyłączamy gaz i dopiero w tym momencie dodajemy zmiażdżony czosnek i olej sezamowy.
Tak przygotowanym sosem polewamy przygotowane To-Fu.

Uwaga!
W tej potrawie bardzo ważny jest proces gotowania sosu. W zależności od osobistych preferencji kulinarnych można dodać różne inne składniki, np. sos ostrygowy, chilli, pieprz, sezam, kolendrę itp.

Smacznego!

Zapraszamy do e-sklepu Przejdź

Kontakt

Kuropatwy 23a, Mysiadło
05-500 Piaseczno, Poland
NIP: 1231100937

tel./fax

+48 22 750 85 14

e-mail

biuro@solidafood.com.pl

 

Solida Food Sp. z o. o.
Projekt i wykonanie: Media ISQ Profesjonalne strony internetowe
× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.