Zadzwoń do nas: 22 750 85 14

PRZEPISY

japońska miso z To-Fu

 

Składniki na 500ml zupy:
To-Fu 200g
wodorosty gotowane 100g

Przyprawy:
sól
pasta sojowa 30g lub sos sojowy 30ml

Przygotowanie:
1. To-Fu pokroić na małe kawałki (około 1cm), wrzucić do wrzątku i gotować 4 min. (gotowanie To-Fu zapewnia lepszy smak- eliminuje nieprzyjemny posmak produktów sojowych; nie jest potrzebne w przypadku świeżego To-Fu), odcedzić,
2. wodorosty (gotowane) pokroić w cienkie paseczki.

Gotowanie:
1. zagotować wodę (lub przygotować bulion),
2. dodać pastę sojową lub sos sojowy,
3. po rozgotowaniu dodać To-Fu i wodorosty,
4. gotować przez 1 min. i gotowe.

Smacznego!

Zapraszamy do e-sklepu Przejdź

Kontakt

Kuropatwy 23a, Mysiadło
05-500 Piaseczno, Poland
NIP: 1231100937

tel./fax

+48 22 750 85 14

e-mail

biuro@solidafood.com.pl

 

                      

                                     

 

Solida Food Sp. z o. o.
Projekt i wykonanie: Media ISQ Profesjonalne strony internetowe
× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.