Zadzwoń do nas: 22 750 85 14

PRZEPISY

ze spaghetti z wędzonym To-Fu

Taki sposób gotowania zupy makaronowej jest popularny w całych Chinach, szczególnie w Pekinie oraz Szanghaju.

Składniki na 5 osób (1,5 L zupy):
bulion 1,5L
mięso (lub wędliny) 150g
To-Fu wędzone 220g
spaghetti 500g
warzywa 150g (mieszanka w dowolnych proporcjach, wedle uznania, np.: kiełki Mung, kiełki sojowe, kapusta piekińska, papryka, pomidor)

Przyprawy:
świeży korzeń imbiru 10g
por 20g
sól 20g
pieprz 2g
oliwa z oliwek 20ml lub olej sezamowy 5ml

Przygotowanie:
1. mięso (lub wędliny) poddać obróbce termicznej (np. ugotować lub upiec); po wystygnięciu pokroić na cienkie paseczki,
2. ugotować spaghetti; po ugotowaniu i odcedzeniu zalać zimną wodą i odstawić,
3. To-Fu wędzone pokroić w cienkie paseczki,
4. imbir pokroić w cienkie paseczki.

Gotowanie:
1. do garnka wlać 1,5 L bulionu, dodać imbir i sól; zagotować,
2. dodać przygotowane mięso (lub wędliny), To-Fu wędzone oraz warzywa i gotować 3 min.,
3. przed wyłączeniem gazu wrzucić do środka spaghetti, przyprawić pieprzem i polać po wierzchu oliwą z oliwek lub olejem sezamowym.

Smacznego!

Zapraszamy do e-sklepu Przejdź

Kontakt

Kuropatwy 23a, Mysiadło
05-500 Piaseczno, Poland
NIP: 1231100937

tel./fax

+48 22 750 85 14

e-mail

biuro@solidafood.com.pl

 

                      

                                     

 

Solida Food Sp. z o. o.
Projekt i wykonanie: Media ISQ Profesjonalne strony internetowe
× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.