Zadzwoń do nas: 22 750 85 14

PRZEPISY

nitki To-Fu w sosie sojowym z papryką i selerem

Sałatka ta jest popularna w całych Chinach. W zależności od regionu dodaje się różnych przypraw. W zachodniej części Chin (prowincja Shanxi, Gansu) preferowane są smaki bardzo ostre i kwaśne, w Pekinie słone, w Sichuanie bardzo ostre z dużą ilością pieprzu syczuańskiego. Poniżej przedstawiamy ulubiony smak dolnej Jangzy, czyli Shanghaj, Jiangsu.

Składniki:
To-Fu w sosie sojowym 220g
por 20g
papryka słodka 30g
seler naciowy 30g

Przyprawy:
cukier 5g
sól 5g
oliwa z oliwek 20ml
olej sezamowy 3ml

Przygotowanie:
1. To-Fu oraz warzywa kroimy nitki,
2. dokładnie mieszamy dodając przyprawy.

Smacznego!

Zapraszamy do e-sklepu Przejdź

Kontakt

Kuropatwy 23a, Mysiadło
05-500 Piaseczno, Poland
NIP: 1231100937

tel./fax

+48 22 750 85 14

e-mail

biuro@solidafood.com.pl

 

                      

                                     

 

Solida Food Sp. z o. o.
Projekt i wykonanie: Media ISQ Profesjonalne strony internetowe
× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.