Składniki:
paczka To-Fu
4 jajka
2 garstki startego żółtego sera
mąka
sól
pieprz
łyżeczka masła
2 łyżeczki miodu
2 ząbki czosnku
łyżka ciemnego sosu sojowego
olej
Sposób wykonania:
1. To-Fu pokroić na trzy części (trzy duże płaty), potem pokroić wzdłuż krótszego boku w słupki o szerokości 1,5 cm,
2. przygotować ciasto (do panierowania): do miski wbić całe jajka, dodać starty na grubej tarce ser żółty, trochę mąki, sól, pieprz i wymieszać masę- ciasto powinno mieć konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego,
3. paseczki To-Fu obtoczyć najpierw w mące, a później w cieście,
4. smażyć na wolnym ogniu na oleju, aż staną się lekko rumiane,
5. sos: łyżeczka masła, 2 łyżeczki miodu, wyciśnięty czosnek i ciemny sos sojowy- składniki te należy zagotować, aż sos trochę zgęstnieje.
Smacznego!