Zadzwoń do nas: 22 750 85 14

PRZEPISY

z To-Fu gotowana na żeberkach

Zupa ta należy do chińskiej Kuchni Kantońskiej, jest bardzo popularna w Hongkongu i Kantonie.

Składniki na 5 osób (1,5 L zupy):
żeberka 500g
rzodkiewka biała 300g
To-Fu 300g

Przyprawy:
świeży korzeń imbiru 10g
por 20g
sól 10g
pieprz 2g
oliwa z oliwek 20ml lub olej sezamowy 5ml

Przygotowanie:
1. To-Fu pokroić w cienkie plasterki, wrzucić do wrzątku i gotować 4 min. (gotowanie To-Fu zapewnia lepszy smak- eliminuje nieprzyjemny posmak produktów sojowych; nie jest potrzebne w przypadku świeżego To-Fu), odcedzić,
2. żeberka umyć w zimnej wodzie i pokroić na drobne kawałki,
3. rzodkiewkę pokroić na podobne kawałki jak żeberka.

Gotowanie:
1. do garnka wlać 2,5 L wody (po ugotowaniu zostanie 1,5 L zupy), wrzucić żeberka, imbir i pora,
2. zagotować na dużym ogniu i zebrać powstałą pianę,
3. gotować na małym ogniu przez 1,5 godz.,
4. dodać rzodkiewkę i gotować 10 min.,
5. dodać To-Fu i gotować 1 min.,
6. dodać sól i pieprz (sól dodajemy dopiero w tym momencie, aby żeberka łatwo się ugotowały),
7. na koniec polać po wierzchu oliwą z oliwek lub olejem sezamowym.

Smacznego!

Zapraszamy do e-sklepu Przejdź

Kontakt

Kuropatwy 23a, Mysiadło
05-500 Piaseczno, Poland
NIP: 1231100937

tel./fax

+48 22 750 85 14

e-mail

biuro@solidafood.com.pl

 

                      

                                     

 

Solida Food Sp. z o. o.
Projekt i wykonanie: Media ISQ Profesjonalne strony internetowe
× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.