Składniki:
1 paczka To-Fu
1 sałata lodowa
2 garstki świeżego szpinaku
1 zielony ogórek
1 pęczek rzodkiewki
2 garstki kiełków sojowych
oliwa
ocet winny
sól
pieprz
cukier
ząbek czosnku
Sposób wykonania:
1. na dużym, płaskim talerzu ułożyć porwaną sałatę lodową i świeży szpinak,
2. na takim podkładzie ułożyć pokrojony w plastry pod skosem świeży ogórek, krążki rzodkiewki i gotowane 3 min. kiełki sojowe,
3. na wierzch położyć usmażone na oliwie trójkąty To-Fu,
4. sałatę polać sosem: ocet winny, oliwa z oliwek, pieprz, cukier, ząbek zmielonego czosnku- składniki dokładnie wymieszać (najlepiej w słoiku z zakrętką, potrząsając kilkakrotnie).
Smacznego!