Składniki:
To-Fu smażone 300g (wykonane wg naszego przepisu)
wołowina z kością 500g
rzodkiew biała 150g
grzyby suszone 20g
seler naciowy 20g (lub kolendra)
Przyprawy:
olej roślinny
sos sojowy 30ml
sól
anyż
imbir
por
Przygotowanie i gotowanie:
1. grzyby namaczamy w gorącej wodzie przez 30 min. (lub dzień wcześniej zalewamy zimną wodą),
2. wołowinę kroimy na większe kawałki,
3. imbir kroimy na małe kawałki,
4. w Woku rozgrzewamy olej roślinny do temperatury 150°C,
5. wrzucamy wołowinę oraz imbir i smażymy 10 min. (do momentu aż odparuje woda),
6. wrzucamy pora i po 15 sekundach wlewamy sos sojowy oraz 800ml wody,
7. dodajemy anyż oraz grzyby i gotujemy 1,5 godziny na małym ogniu,
8. dodajemy To-Fu smażone, rzodkiew białą oraz sól i gotujemy 30 min.,
9. przed wyłączeniem gazu dodajemy seler naciowy (lub kolendrę).
Smacznego!